UltrAslan Fan Sitesi
hoşgeldiniz.
UltrAslan Fan Sitesi
hoşgeldiniz.
UltrAslan Fan Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

UltrAslan Fan Sitesi

UltrAslan Fan Sitesi
 
AnasayfaGaleriLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Sitemize Hoş Geldiniz, Forum içeriğinden yararlanmak istiyor iseniz lütfen üye olunuz.

 

 GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
kadir
Administratör
Administratör
kadir


Mesaj Sayısı : 380
Yardim Forumotion : Yardim Forumotion
Hata Raporu :
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Left_bar_bleue0 / 1000 / 100GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Right_bar_bleue

Reputation : 0
Points : 9
Kayıt tarihi : 06/10/07

Karakter Kağıdı
Rap++:
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Left_bar_bleue200/200GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Empty_bar_bleue  (200/200)
Expoint:
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Left_bar_bleue100/100GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Empty_bar_bleue  (100/100)
Katılım:
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Left_bar_bleue200/200GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Empty_bar_bleue  (200/200)

GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Empty
MesajKonu: GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ   GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Icon_minitimeCuma 08 Şub. 2008, 08:46

GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 500 gram tel kadayıf
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 6 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 2,5 su bardağı kalın çekilmiş ceviz içi
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme şerbeti için:
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 3,5 su bardağı tozşeker
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 3 su bardağı su
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ Kafa-malzeme 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Tozşeker ve suyu bir
tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla arada
karıştırın. Şeker eriyip şerbet kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya
başlayan şerbetin üzerine limon suyunu ekleyin. 10 dakika kadar daha
pişirdikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.

Ceviz içlerini iri parçalar halinde çekin. Tereyağını bir tavada
erittikten hemen sonra ocaktan alın. ılık hale gelene kadar bekletin.
Taze (çiğ) tel kadayıfı derin bir kaba koyun. Kadayıfı elinizle
çekiştirerek koparıp parçalayın. ılık haldeki erimiş tereyağını
kadayıfın üzerine azar azar gezdirin. Bir taraftan da ellerinizle
bastıra bastıra yoğurarak yağı kadayıflara yedirin.


Kadayıfı iki eşit parçaya ayırın. Bu parçalardan birini yaklaşık 40
cm çapında bir fırın tepsisine koyun. Üzerine yine bastırarak kadayıfı
tepsiye yayın. Çekilmiş ya da dövülmüş cevizleri kadayıfın üzerine
serpiştirin.

Kadayıfın ikinci parçasını da cevizlerin üzerine parçalayarak dağıtın.
Elinizle bastırarak yerleştirin. Üzerini şekli düzgün ceviz
parçalarıyla süsleyin. Kadayıfı 5 dakika önceden 175 dereceye
ayarladığınız fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar 45 dakika
kadar pişirin.


Sıcak sıcak fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti
gezdirin. Kadayıfın şerbeti çekmesi için en az 30 dakika bekletin.
Dilimleyerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
GELENEKSEL TEL KADAYIF TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
UltrAslan Fan Sitesi :: MAVİRÜYA - YEMEK TARİFLERİ :: YEMEK TARİFLERİ :: PASTA & TATLI TARİFLERİ-
Buraya geçin: